2017年9月公共英语一级考试复习题及答案

发布时间:2017-04-11 00:00:00 编辑:吴健敏 手机版

  复习题一:

  Walking-like swimming,bicycling and running--is an aerobic exercise,(31)___builds the capacity for energy output and physical endurance by increasing the supply of oxygen to skin and muscles.Such exercises may be a primary factor in the(32) ___0f heart and circulatory disease.

  As probably the least strenuous,safest aerobic activity,walking is the(33) ___acceptable exercise for the largest number of people.Walking(34) ___comfortable speed improves the efficiency of the cardio respiratory system(35) ___stimulating the lungs and heart,but at a more gradual rate(36) ___most other forms of exercise.

  In one test,a group of men 40 t0 57 years of age,(37) ___at a fast pace for 40 minutes four days a week,showed improvement(38) ___to men the same age on a 30 minute,three—day—a—week jogging program in the same period.Their resting heart rate and body fat decreased(39) ___.These changes suggest(40) ___of the important-even vital--benefits walking can(41) ___about.

  Walking(42) ___burns calories.It takes 3,500 calories to gain or(43) ___0ne pound.Since a one.hour walk at a moderate pace will(44) ___up 300 t0 360 calories.By walking one hour every other day,you Can burn up a pound—and—a—half monthly,or l8 pounds(45) ___-providing there is no change in your in-take of food.To(46).___weight faster,walk an n hour every day and bum up 3 pounds a month,or 36 pounds a year.

  (47) ___your age,right now is the time to give your physical well-being as much thought as you(48) ___to pensions or insurance.Walking is a vital defense(49) ___the ravages of degenerative diseases and aging.It is nature’s (50) ___of giving you a tuneup.

  行走就像游泳、骑自行车和跑步一样,是一种有氧运动,可以通过给皮肤和肌肉增加供氧而塑造更大的肺活量和耐力。这样的运动可能是防止心脏和血液循环疾病的一个主要因素。

  作为可能是最不费力气、最安全的有氧运动,绝大多数人认为行走可以接受。以舒适的速度行走可以通过激活肺部和心脏增强心肺系统的效率,但比起大多数其他的锻炼形式,行走的速度更为舒缓。

  在一项测试中,一组40到57岁的男子每周4天快速行走40分钟,与同样年龄每周同期进行3次30分钟慢跑的男子收到了同样的改善效果。他们的正常心率和身体脂肪明显降低。这些变化表明行走可以带来重要的,甚至是关键的益处。

  行走也可以燃烧热量。获得或失去一磅重量需要消耗3 500卡热量。因为以中等速度走一小时的路程将会消耗300到360卡的热量。每隔一天行走一小时,则每月可以减去一磅半的脂肪,或者说一年可以减去l8 磅脂肪,只要您每日摄入的食物量不变。为了更快减去体重,每天行走一小时,那么每月就可以减去3磅脂肪,一年就是36磅。

  不管您的年龄有多大,现在都应该花同样时间考虑身体和养老金或保险。行走是一种关键的抵御疾病和抗衰老的方法。它是自然界给您的一种调整的方式。

  答案及解析:

  31.which 【解析】此空前一句意为“行走就像游泳、骑自行车和跑步是一种有氧运动”,此空所在句意为“…通过增加给皮肤和肌肉的供氧而塑造更大的肺活量和耐力。”由这两句可知,此空应填which,which引导定语从旬,修饰“all—aerobic exercise”。

  32.prevention 【解析】本句意为“这样的运动可能是…心脏和血液循环疾病的一个主要因素。”显然,此空处应填“防止”。

  33.most 【解析】由本句中的“the least strenuous,safest…”可知,此空处应填表示程度的最高级,再由acceptable exercise“接受的运动”可知应填most。

  34.at 【解析】“以舒适的速度行走”用英语说应是“walking at a comfortable speed”,介词应用at。

  35.by 【解析】显然,由本句句意可知此空处应填一个表示“通过”的介词,应用介词by。

  36.than 【解析】由“a more…most other…”可知,此空处显然应填than,短语more than other表示“比其他…更多的…”。

  37.walking 【解析】由上两段可知,该短文主要讲述步行的好处,此处做试验,肯定是测试步行。

  38.equal 【解析】equal to意为“等于”,由句意“显示出…同样年龄的男人每周在同样时段进行3次慢跑。”可知,此空必须填“等于”。

  39.significantly【解析】由本句句意“他们的正常心率和身体脂肪减少…”可知,此空应填一个副词,修饰decreased,该副词意思应为“显着地,明显地”。

  40.some 【解析】由“of the important…benefits”可知,此空应填一个代词,又由于benefits为可数名词复数,故填some。

  41.bring 【解析】bring about为介词短语,意为“带来”。

  42.also 【解析】本句意为“步行…燃烧脂肪。”由上几段可知,这是步行的另一个好处,故此空应填“也”。

  43.lose 【解析】本句意为“需要3,500卡的能量来获得或…一磅重量。”显然,此空应与gain相对。

  44.burn 【解析】本句意为“因为以中等速度走1小时的路将会…300至360卡的能量。”显然,此空应填“燃烧”。“燃烧”英语表达为“burn up”。

  45.yearly 【解析】由a pound-and—a—half monthly可知,18 pounds必定比monthly周期长,而且通过计算可知为yearly。

  46.lose 【解析】本句意为“为了更快…重量,每天走-4‘时…”, 显然,走路是为了减轻重量,而不是增加重量。

  47.Whatever 【解析】由本句句意“…你的年龄,现在都是…”可知,此空应填“无论,不管”。

  48.give 【解析】由此空前面的“…to give your…”可知,此空也应填give,意为“花同样时间考虑身体和养老金或保险。”

  49.against 【解析】本句意为“步行是一种关键的防御…疾病和衰老。”显然,此空处应填“抵抗,抵御”。

  50.way 【解析】本句意为“这是自然界给你的一种调整的…”显然,此空应填“方式,方法”。

  复习题二:

  On the President‘s Program

  President Arling has put his long awaited economic restructuring program before the Congress. It provides a coordinated program of investment credits, research grants, education reforms, and tax changes designed to make American industry more competitive. This is necessary to reverse the economic slide into unemployment, lack of growth, and trade deficits that have plagued the economy for the past six years.

  The most liberal wing of the President‘s party has called for stronger and more direct action. They want an incomes policy to check inflation while federal financing helps rebuild industry behind a wall of protective tariffs.

  The Republicans, however, decry even the modest, graduated tax increases in the President‘s program. They want tax cuts and more open market. They say if federal money has to be injected into the economy, let it through defence spending.

  Both these alternatives ignore the unique nature of the economic problem before us. It is not simply a matter of markets or financing. The new technology allows vastly increased production for those able to master it. But it also threatens those who fail to adopt it with permanent second-class citizenship in the world economy. If an industry cannot lever itself up to the leading stage of technological advances, then it will not be able to compete effectively. If it cannot do this, no amount of government protectionism or access to foreign markets can keep it profitable for long. Without the profits and experience of technological excellence to reinvest, that industry can only fall still further behind its foreign competitors.

  So the crux is the technology and that is where the President‘s program focused. The danger is not that a plan will not be passed, it is that the ideologues of right and left will distort the bill with amendments that will blur its focus on technology. The economic restructuring plan should be passed intact. If we fail to restructure our economy now, we may not get a second chance.

  1. The focus of the President‘s program is on

  [A]investment.

  [B]economy.

  [C]technology.

  [D]tax.

  2. What is the requirement of the most liberal wing of the Democratic-party?

  [A]They want a more direct action.

  [B]They want an incomes policy to check inflation.

  [C]They want to rebuild industry.

  [D]They want a wall of protective tariffs.

  3. What is the editor‘s attitude?

  [A]support.

  [B]distaste.

  [C]Disapproval.

  [D]Compromise.

  4. The danger to the plan lies in

  [A]the two parties‘ objection.

  [B]different idea of the two parties about the plan.

  [C]its passage.

  [D]distortion.

  5. The passage is

  [A]a review.

  [B]a preface.

  [C]a advertisement.

  [D]an editorial.

  Vocabulary

  1.reverse逆转

  2.slide滑坡

  3.plague瘟疫;折磨,困扰

  4.tariff 关税

  5.decry 谴责,诋毁

  6.lever 杠杆;用杠杆撬动

  7.crux症结

  8.ideologue空想家,思想家

  9.intact原封不动的,完整无损的

  10.investment credit投资信贷

  11.research grant研究基金

  难句译注

  1.This is necessary to reverse the economic slide into unemployment, lack of growth, and trade deficits that have plagued the economy for the past six years

  答案详解

  1. C  工艺技术。最后一段第一句“问题的症结就在于工艺技术,这就是总统计划的要点所在。”第四段:“对掌握新技术的人来说,新技术使他们大大增产,而新技术对不能掌握它的人来说,在世界经济中他们面临沦为永久性的二等公民的危险。如果不能做到这一点,那么任何政府保护主义,进入国际市场都不能有效地竞争。如果不能有技术优势的利润和经验再投资,工业只能进一步落后于国外竞争对手。”这些都说明总统计划的重点再工艺技术。

  A.投资。

  D.税收。只是总统计划的涉及面。

  B.经济。太笼统了。

  2. A  更直接行动。第二段“总统的党内几段自由翼要求更强硬、更直接行动。他们要求用收入(税收)政策来制止通货膨胀;联邦财政在关税保护下,帮助重建工业。”

  B.他们需要制止通货膨胀。C.重建工业。D.保护关税墙。都只是他们要求中的不分内容,不完整。

  3. A 支持。第四、五段集中了评论者的观点,支持的理由和论点。

  B.厌恶。

  C.不赞成。

  D.调和妥协。

  4. D 歪曲。最后一段第二句:“其危险不在于计划将不被通过,而在于左和右的思想理论家们用修正案来歪曲提案,使计划要点蒙尘模糊不清,经济重建计划应原封不动地通过。”这是作者的态度,也是他所担心之处。

  A.两党的反对。

  B.两党对计划的不同看法。

  C.它的通过。

 1/2    1 2 下一页 尾页
本文已影响863
+1
0